Lijntjes met bedrijven voor PrOGrotius

De vraag

Praktijkschool PrOGrotius in Delft is voor haar leerlingen constant op zoek naar samenwerking met het bedrijfsleven. Dat kunnen stageplekken zijn, maar ook uitstroom naar werk of andere samenwerkingsvormen. “Kunnen jullie ons helpen om ons netwerk met bedrijven verder te versterken?”, vroeg Samira Ouddouche, stagecoordinator bij PrOGrotius.

Ons antwoord

We gingen aan de slag met een meertrapsraket. Stap 1 bestond uit het neerzetten van de basis: we maakten een apart bedrijvengedeelte op de website met inspirerende ervaringsverhalen van bedrijven en leerlingen. Ook bekeken we samen voor welke bedrijven uit ons netwerk een samenwerking interessant kan zijn, zodat we Samira daar konden introduceren. We zetten een LinkedIn-pagina op en ondersteunden de PrOGrotius medewerkers met het delen van content. Onderdeel van het plan was verder een tweetal artikelen in ondernemersmagazine Delft.business. Aan het eind van het schooljaar organiseerden we een event om bestaande relaties in het zonnetje te zetten en geïnteresseerde bedrijven kennis te laten maken met de school.

Leuk voor PrOGrotius

Samira Ouddouche: “We hebben in relatief korte tijd heel veel stappen gezet en mooie, nieuwe lijntjes met bedrijven kunnen leggen. Dat hadden we zelf nooit zo snel kunnen realiseren. De basis ligt er nu, samen met Dot· pakken we komend schooljaar hierop door.”

DOT_huisstijl_fase3_site_02

Leuk voor Dot·

Nannette Verschoor: “Heerlijk om zo samen naar een resultaat te kunnen werken. Dit is nou echt een win-win: PrOGrotius is blij met de introductie bij de bedrijven die wij voor hen hebben gedaan, en de bedrijven die wij aan hen hebben gekoppeld zijn blij met de samenwerkingsmogelijkheden met de leerlingen van PrOGrotius.”

Andere klantverhalen

positionering economische zaken rijswijk

Positionering Team Economische Zaken Rijswijk

De afdeling Economische Zaken is een klein team dat veel werk verzet voor ondernemend Rijswijk. Het is alleen niet goed zichtbaar wat ze doen.

Online zichtbaarheid voor Padel

Online zichtbaarheid voor Padel

Later ontstond ook de vraag om de online vindbaarheid van Hello Padel Academy te verbeteren. Uiteindelijk hangt alles met elkaar samen.

De juiste boodschap overbrengen

Parkeren Delft is verantwoordelijk voor alles wat met parkeren in Delft te maken heeft. Hoe zorgt een bedrijf met zo'n brede doelgroep ervoor dat de juiste boodschap bij de klant terecht komt?