Lijntjes met bedrijven voor PrOGrotius

De vraag

Praktijkschool PrOGrotius in Delft is voor haar leerlingen constant op zoek naar samenwerking met het bedrijfsleven. Dat kunnen stageplekken zijn, maar ook uitstroom naar werk of andere samenwerkingsvormen. “Kunnen jullie ons helpen om ons netwerk met bedrijven verder te versterken?”, vroeg Samira Ouddouche, stagecoordinator bij PrOGrotius.

Ons antwoord

We gingen aan de slag met een meertrapsraket. Stap 1 bestond uit het neerzetten van de basis: we maakten een apart bedrijvengedeelte op de website met inspirerende ervaringsverhalen van bedrijven en leerlingen. Ook bekeken we samen voor welke bedrijven uit ons netwerk een samenwerking interessant kan zijn, zodat we Samira daar konden introduceren. We zetten een LinkedIn-pagina op en ondersteunden de PrOGrotius medewerkers met het delen van content. Onderdeel van het plan was verder een tweetal artikelen in ondernemersmagazine Delft.business. Aan het eind van het schooljaar organiseerden we een event om bestaande relaties in het zonnetje te zetten en geïnteresseerde bedrijven kennis te laten maken met de school.

Leuk voor PrOGrotius

Samira Ouddouche: “We hebben in relatief korte tijd heel veel stappen gezet en mooie, nieuwe lijntjes met bedrijven kunnen leggen. Dat hadden we zelf nooit zo snel kunnen realiseren. De basis ligt er nu, samen met Dot· pakken we komend schooljaar hierop door.”

DOT_huisstijl_fase3_site_02

Leuk voor Dot·

Nannette Verschoor: “Heerlijk om zo samen naar een resultaat te kunnen werken. Dit is nou echt een win-win: PrOGrotius is blij met de introductie bij de bedrijven die wij voor hen hebben gedaan, en de bedrijven die wij aan hen hebben gekoppeld zijn blij met de samenwerkingsmogelijkheden met de leerlingen van PrOGrotius.”

Andere klantverhalen

Goedvindbare teksten voor CBBS

Goedvindbare teksten voor CBBS

CBBS draagt de basis voor de content aan (zij zijn tenslotte de experts!), wij maken er pakkende en goedvindbare teksten van.

Netwerk uitbreiden voor Van der Valk

Netwerk bouwen voor Van der Valk 

Rob en Magchelina van der Valk besluiten in 2020 om een nieuw Van der Valk hotel te openen onder de rook van Delft: het Van der Valk A4 Delft hotel.

Ondernemersplatform Delft.business

Ondernemersplatform Delft.business

We initieerden het ondernemersplatform Delft.business, met als pijlers verbinden, kennis delen en inspireren.