Help! Ik heb een social media black-out 

Voor veel bedrijven en organisaties blijft goede content een uitdaging. Iedereen herkent het wel: het is tijd om een nieuwe social media post online te zetten, maar je hebt geen idee wat je moet posten. Bij Dot• hebben wij daar ook wel eens last van.  

Vandaag geef ik je een aantal tips die mij (vaak) helpen om uit die black-out te komen. 

Plan wekelijkse of maandelijkse brainstormsessie met een collega in  

Wekelijks zit ik een uurtje met mijn collega om te brainstormen over haar en mijn klanten. ‘Kan niet’, bestaat niet. Wees niet bang om verder te bouwen op andermans ideeën. Iedere week staan we er weer versteld van hoeveel content we kunnen bedenken in ons brainstorm-uurtje.  

Maak gebruik van een inhaakkalender 

Op internet vind je verschillende websites met een inhaakkalender. Op deze kalender staan allerlei dagen met een thema. Van de ‘warmetruiendag’ heb je misschien wel eens gehoord, maar wist je dat er ook nationale bananenbrooddag, een dag van de televisie en een bubbelbaddag is? Er is zelfs een International DOT day Genoeg momenten dus waarop je kunt inhaken via social media. Ik maak altijd gebruik van deze inhaak kalender: Wedigital.

Herbruik oude content 

Heb je een blog of artikel dat nog steeds relevant is voor je volgers, maar die je een tijd terug hebt gedeeld? Probeer deze te transformeren naar een Instagram Reels, infographic of een korte tutorial.  

Hopelijk help ik je met deze drie tips een stukje op weg! Behoefte aan social media-advies of een uurtje sparren? We drinken graag een kop koffie met je om te kijken hoe we je verder kunnen helpen. 

Oh en…vergeet ons niet te volgen op Instagram en LinkedIn