Magazines
Column: Ondernemen met impact (Werner van Damme)
Ondernemers staan centraal in Rijswijk. Zij zijn de motor van onze economie en de drijvende kracht achter duurzame en sociale ontwikkeling in onze stad.
Samen op woonavontuur
Een huis kopen is een van de grootste beslissingen in je leven. De woningmarkt is dynamisch en complex. Heb je een huis bemachtigd, dan kan het inrichten overweldigend zijn.
Leerlingen maken kennis met fair fashion
Nawfal al Jeburi kreeg de titel Duurzame Docent vo 2024. Hij neemt zijn leerlingen aan het Stanislas Pro mee in de wereld van fair fashion. Hij zet zijn jarenlange ondernemerservaring in.
Kleine ingrepen met een groot effect
Nieuwe grond voor bedrijfsruimten is schaars in Nederland. In Rijswijk en Den Haag ligt de focus daarom op het herontwikkelen en revitaliseren van bestaande bedrijfsterreinen.
Verborgen parel glanst weer
Verscholen in het bosrijke Park Overvoorde liggen Brasserie Bijna Thuis en Hotel Hoevevoorde. Verborgen parels, vindt horecaondernemer Raymond van den Berg, die het bedrijf eind vorig jaar overnam.
Ieder mens wil zich gewaardeerd voelen
Monique Schipper opende een vestiging van Brownies&downieS in Delft. Het runnen van deze horecazaak bevalt haar goed en inmiddels is er een samenwerking met Cardia ontstaan.
Rijswijk voorop in onderzoek warmtetransitie
Rijswijk heeft door de ligging veel mogelijkheden voor het gebruik van aardwarmte. Het Rijswijk Centre for Sustainable Geo-energy (RCSG) doet onderzoek.
Impact maken op meerdere niveau’s
Iedere ondernemer wil impact maken met zijn product, service of dienst. De BBR doet dat door zich in te zetten voor een goed ondernemersklimaat en behartigt de belangen van ondernemers.
Het levert je altijd iets op
Toen Edwin ’t Hart op social media een aanbod voor een gratis energiescan zag, twijfelde hij geen moment. Hij diende een aanvraag in bij de gemeente Rijswijk.
Als je iets wilt bereiken, dan moet je investeren
Op een prachtige locatie aan de rand van de Rijswijkse golfbaan, ligt restaurant en hotel ’t Ganzenest. Hier serveren Erik Tas en zijn team tongstrelende gerechten.