Op ontdekking op de Impact Fair

Altijd fijn om een dagje inspiratie op te doen. Dit keer deed ik dat, samen met Nannette, op de Impact Fair: de grootste Impact Experience van Europa. Op 4 april gingen we richting de Jaarbeurs voor de speciale B2B-dag.

Impact is het effect dat je als organisatie hebt op de maatschappij, wat verder gaat dan alleen de winst- en verliesrekening. Het is het verschil dat je met je bedrijf maakt in het leven van mensen, gemeenschappen en het milieu. Het is dan ook een heel breed thema, wat te zien was in de enorme diversiteit aan onderwerpen die we op de Impact Fair tegenkwamen. Van de organisatie ‘Free a Girl’, die zich inzet voor een wereld zonder seksuele uitbuiting van kinderen, tot The Wine Pack, die met hun bag-in-box verpakking zorgt voor een 80% lagere CO2 uitstoot dan glazen flessen. 

Warm welkom bij Café De Wilde Gans 

Onze reis begon bij Café De Wilde Gans van non-profitorganisatie Wilde Ganzen. Met een kopje koffie en water namen we plaats en luisterden met koptelefoons naar de verhalen van vrouwelijke koffieboeren uit Nicaragua en Kenia. Het maakte ons bewust van de privileges die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen op het gebied van werk en consumeren, zoals bijvoorbeeld de beschikbaarheid van schoon drinkwater.

Simone Bel over vrouwelijk leiderschap 

Eén van de hoogtepunten van onze dag was de lezing van spreker Simone Bel, eigenaar van Leadership Communications, over vrouwelijk leiderschap. Haar inzichten over hoe vrouwen zich sterker kunnen profileren op de werkvloer inspireerde ons onze impact te vergroten en helder uit te spreken wat we willen bereiken. Haar concrete tips, zoals het delen van je successen, spreken met volume en geen sorry zeggen, boden praktische handvatten om onze leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. 

Simavi en schoon (drink)water 

Bij Simavi namen we deel aan de waterquiz en leerden we over het belang van water en de toegankelijkheid ervan in verschillende landen in de wereld. Deze ervaring opende onze ogen voor de uitdagingen waarmee veel mensen dagelijks worden geconfronteerd bij gebrek aan schoon water. Mooi om te zien hoe Simavi, samen met lokale partners, zorgt dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling. 

VR bij Spacebuzz

Bij Spacebuzz kregen we een indrukwekkende interactieve VR-ervaring, waarbij we de aarde vanuit de ruimte bekeken. Dit herinnerde ons eraan hoe kostbaar onze planeet is en benadrukte het belang van zorg dragen voor onze planeet. Net als vele andere bezoekers mochten wij ervaren hoe het is als astronauten vanaf de maan naar de aarde kijken. Naast impact draait veel om perspectief, actie en inlevingsvermogen. Dat is goed gelukt met ons bezoek aan de Impact Fair. 

Impact met Delft.business 

De sessies op de Impact Fair hebben ons bewust gemaakt van de uitdagingen waarmee de wereld wordt geconfronteerd en ons aangemoedigd tot actie. Want ook kleine stappen hebben impact. Onze ervaringen nemen we mee in de uitwerking van het volgende nummer van Delft.business, met als thema ‘Ondernemen met impact‘. Hopelijk kunnen wij jou daarmee ook inspireren en zien we elkaar op 27 juni bij de lancering. Klik hier om je aan te melden.