Even voorstellen: Heleen Platschorre

Ons team is uitgebreid: Heleen Platschorre gaat voor ons als communicatieadviseur aan de slag. Wie is Heleen? En wat gaat zij precies bij Dot• doen? Allow her to introduce herself!

Als kind droomde ik ervan om journalist te worden. Ik zag voor me hoe ik willekeurige mensen op straat zou vragen of ik hen mocht interviewen om over hun dagelijks leven te schrijven. Want, zo was mijn stellige overtuiging: Iedereen heeft een verhaal! Het werd geen journalistiek, want als vwo-leerling werd ik geacht een universitaire studie te doen. Maar de overtuiging dat iedereen een verhaal heeft, bleef. Gelukkig kon ik na mijn studie aan de slag als communicatiewerker bij een charitatieve organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Na een aantal jaren startte ik als freelancer in dezelfde branche, en werkte voor diverse goede doelen. De afgelopen jaren werkte ik onder meer voor Giro555 en mocht meedraaien in de overweldigende acties voor Oekraïne en voor de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië. Ik volgde ondertussen een opleiding tot Stemacteur en startte met het inspreken van Voice-overs en het maken van podcasts. Ik ging regelmatig op reis, en maakte verhalen over mensen en projecten over de hele wereld. 

Dat deed – en doe – ik met veel plezier, maar ondertussen wist ik nauwelijks wat er in mijn eigen stad, Delft, gaande was. Alweer een aantal jaar geleden raakte ik betrokken bij Dot•, en schreef regelmatig artikelen voor Delft.business. Op de fiets naar een interview, belanden op een plek die ik nog niet kende, geboeid luisteren naar een Delftse ondernemer…ik vond het fantastisch. Daarom ben ik blij dat ik vanaf deze maand, naast andere freelance-opdrachten, ook voor Dot• aan de slag mag. Ik kijk er naar uit nog meer Delftse parels te ontdekken en mijn communicatieskills in te zetten om mooie verhalen vanuit Delft en omgeving te mogen delen.